CFA Practice Exam Part 3 - Singapore Forex Trading, Singapore Forex Academy, Singapore Forex Association

Header Ads

CFA Practice Exam Part 3

1. The feature of a well-functioning investment industry that gives investors the ability to quickly buy and sell a significant amount of an investment without having a material impact on the price is described as:
(a) liquidity
(b) competitive markets
(c) risk transfer

Correct answer: a

 2. According to fundamental ethical and professional principles applicable to the investment industry, which group should have its interests ranked first?
(a) Clients
(b) Employers
(c) Co-workers

Correct answer: a


3. Regulators often seek public consultation prior to the implementation of new regulations in order to:
(a) ensure the new rules are favorable to those likely to be affected
 (b) educate consumers and service providers on the new rules (c) improve the final rules by undertaking a cost-benefit analysis

Correct answer: c


4. A financial advisory firm that implements internal policies regarding information barriers, suitability standards, and restrictions on self-dealing is addressing issues related to which of the following types of regulation?
 (a) Sales practices rules
 (b) Trading rules
 (c) Disclosure rules

Correct answer: a

5. The best financial statement to use to find information about what a company owns and owes others is called the:
(a) income statement
 (b) balance sheet
 (c) cash flow statement

Correct answer: b

 6. If two variables do not have a strong (linear) relationship, the correlation coefficient between the two variables will be closest to:
(a) 0
 (b) –1
 (c) +1


Correct answer: a

7. If a decrease in the selling price of a company’s only product results in an increase in the company’s total revenue, the demand for the company’s product is:
(a) elastic
 (b) unit-elastic
 (c) inelastic

Correct answer: a

8. Which of the following actions taken by a central bank is expansionary?
(a) Increasing the reserve requirement
(b) The purchase of government bonds
(c) Increasing its policy rate

Correct answer: b


9. Which of the following government actions will most likely lead to an increase in the level of aggregate demand? A reduction in:
(a) transfer payments
(b) public spending on social goods and infrastructure
(c) the capital gains tax

Correct answer: c

10. If Mexico is running a large current account deficit with Canada, which of the following will most likely occur?
 (a) Canada will reduce its imports from Mexico
 (b) The Mexican peso will depreciate relative to the Canadian dollar
(c) There will be an increase in Canadian exports to Mexico

Correct answer: b